Published On: vin, Apr 16th, 2010

Ciocolata “Constantin”, Giano, e plina cu venin!

Share This
Tags

Daca vrea sa ajunga presedinte interimar si apoi, sef ales al PDL Braila, Constantin Dumitriu trebuie sa schimbe tactica, fiindca de patru luni, cea actuala – daca exista vreuna – nu a dat rezultate. Daca ne-ar intreba pe noi- lucru pe care, evident, nu-l face – i-am sugera sa ia problema in propriile maini, fiindca e posibil ca atunci cand generalul Badalan il asigura ca are o strategie bine la pusa la punct, dar secreta, pentru a-l inscauna sef peste democrat-liberalii braileni, acesta sa minta. Sau sa fie o strategie a carei eficienta teoretica sa fie excelenta, dar in practica, ea sa lipseasca cu (sic) desavarsire. Pe langa manevrele stangace ale generalului care n-a fost trecut degeaba in rezerva Eugen Badalan si ale Piticului dornic de marire la primarie – sau macar la inc-o deputatie, daca prima varianta iar nu se poate – , refugiatul de razboi politic Constantin Dumitriu ar putea incerca si alte metode de apropiere fata de democrat-liberalii braileni. Una ar fi sa-si indulceasca viitorii colegi distribuind traditionalele ciocolatele cu fata lui de politician feroce, atroce si vivace, pe eticheta, produse cu care si-a facut si in trecut campanie.

Titi a mai facut o incercare de autopromovare alimentara la Parlamentul European, unde a organizat o masa cu specific romanesc cu bucate si bautura de-alea adevarate, de la mama de-acasa, la care europarlamentarii au dat buzna precum homelesii din Braila la pomana de Pastele Blajinilor. Si-acum, daca intrebi pe cineva la Bruxelles de Constantin Dumitriu, din doua, una: ori iti zice ca n-a auzit de el, ori si-l aminteste ca organizatorul chefului de pomina din holul Parlamentului European, dovada ca gaselnita a mers.

Revenind la ciocolata cu figura  emblematica a maurului, va marturisim ca nu am apucat sa gustam din ea, dar banuim ca e neagra si amaruie. Recomandam calduros ca numele ciocolatei sa fie “Constantin”, din motive de publicitate, pentru ca o reclama la dulciuri se face , in general, cu rime, iar noi am gasit o singura rima la “Maurul” si-ncepe cu “cu…”, ceea ce nu se face si nici nu se poate da pe radio si Tv.

Probabil ca daca i-am intreba pe cei din gasca Gianei Patrascu, acestia ne-ar spune ca, indiferent ca s-ar chema “Maurul”, cu rima aferenta, fie “Constantin” – ce rimeaza cu venin, dar e oricum mai bine decat alternativa -,  n-ar pune gura nici morti pe ciocolata cu pricina. Ei ar spune ca vad cu ochiul liber ca produsul este expirat de mult si cu siguranta le-ar provoca senzatii de greata si varsaturi.

Nu, e clar, varianta asta este cu dus-intors, fiindca cei care au pus botul la varianta Dumitriu-presedinte PDL Braila oricum nu mai trebuie imbiati cu ciocolata, iar ceilalti membri PDL Braila, pe care incearca sa-i seduca, nu se lasa dusi cu zaharelul. Mai mult, pentru unii dintre ei, simpla vedere a chipului gales al lui Titi are un puternic efect laxativ, iar cicocolata ar deveni “ciocolax”. Pe de alta  parte, trebuie sa recunoastem ca pe Dumitriu nici fata si nici spatele nu-l ajuta, ca sa apeleze la metodele traditionale de seductie. Cu Giana, cel putin, sigur n-ar avea efect incercarile lui Titi de a o fermeca cu (sic!) o privire senzuala, dupa ce Badalan si Balcan au dezvaluit planul Maurului de a o lucra pe la spate. Nici pe Gheorghe Chiru nu l-ar inmuia ocheadele lui Dumitriu, ca acesta  vede negru inaintea ochilor, cand e vorba despre galateanul care se cere trimis la originile brailene, de la centru. Nu-i vorba, ca nici pe Giana, Chiru n-o vede cu ochi buni, dar intre doua rele, o alege pe cea mai mica in importanta.

In concluzie, Constantine, noi zicem sa nu te bazezi nici pe ciocolata si nici pe farmecul personal, ca n-o sa tina, ci mai degraba sa scoti productia proprie de vin sau de tuica “Maurul”, ca daca-i imbeti turta, s-ar putea sa convingi cativa bromfagii din ceata Gianei sa faca orice, inclusiv sa te voteze, pentru o dusca in plus. Si daca te tine buzunarul sa le faci plinul- ceea ce presupune sa fii pregatit, nu gluma!-, s-ar putea sa afli de la ei atat secretul lui Bachus, cat si unele secrete ale Gianei. (Ciocolata Pitic nu te-a facut voinic!)

Comentarii

comentariu

About the Author

-