Published On: joi, Apr 29th, 2010

Braileni, pasionati de haiku

Share This
Tags

Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu” va gazdui, in acest sfarsit de saptamana, cea de-a XVII-a editie a Colocviului National de Haiku. Tema manifestarii din acest an, dedicata poeziei de inspiratie nipona, este „Lirica japoneza/ lirica occidentala – traditie si inovatie”.

Lucrarile colocviului vor debuta, vineri, de la ora 14.00 si se vor incheia duminica, de la 13.30. insa, deschiderea oficiala a manifestarilor este programata chiar de 1 Mai, sambata, de la 09.30, in sala de festivitati a Colegiului „Constantin Bratescu”. Pe parcursul celor trei zile de Colocviu vor avea loc expozitii de origami, haiga si foto-haiku, ateliere de creatie dezbateri pe teme de actualitate, dar si un spectacol multietnic si un mini-concert clasic. Un loc special in cadrul manifestarilor va fi rezervat si pentru lansarea unor carti de poezii, proza, eseuri si antologii. Printre aceste volume se va afla si cartea proiectului „Interculturalitate Romania-Japonia”, intitulata „Interculturalitate si interdisciplinaritate in educatie”.

La eveniment si-au anuntat prezenta participanti din Braila, Bucuresti, Brasov, Campina, Cluj-Napoca, Constanta, Drajna de Sus, Galati, Iasi, Ramnicu-Valcea si Slobozia. Manifestarea este deschisa tuturor celor care respecta valorile si sunt deschisi si receptivi la nou si la schimburi culturale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-