Published On: vin, Apr 30th, 2010

Balcan a dat dictatura pe anarhie si-acum duce lipsa biciului

Share This
Tags

Gurile rele spun ca deputatul fost PSD, actual independent, Viorel Balcan regreta deja ca a sarit din barca social-democratilor, pe care o vedea tarnosita, plina de mizerii si condusa dictatorial de Stancu, in cea a PDL. El a constatat deja ca aceasta din urma e o cloaca cu zbaturi condusa in stilul smuls, in care fiecare da la vasle dupa cum ii vine, iar de cele mai multe  ori, rezultatul este ca marinarii, constituiti in gasti, se lovesc intre ei, in timp ce ambarcatiunea  pluteste in deriva, fara nici o directie. Piticu’ era obisnuit ca la PSD, unde indiferent cine era capitanul – inclusiv pe vremea lui – odata stabilit traseul politic, acesta sa fie urmat neabatut si nimeni sa nu cracneasca. In plus, cand punea capitanul PSD-ist tunurile pe cineva, apai ala nu mai scapa! Deputatul dornic de marire, gata sa-si arate muschii, credea ca va urca acum pe Corabia Piratilor, aflata la putere in apele nationale si ca va da iama in vasele vecine, aflate in opozitie si va taia in carne vie, cand va da buzna peste dusmani. Cand colo, el a constatat ca, de fapt, nava este condusa de Alba ca Zapada, care nici macar in acele zile ale lunii nu-si iese din fire si care merge pe ideea ca piticii trebuie invatati bunele maniere in relatiile cu vecinii, iar victoriile sunt mai profitabile cand se obtin prin negociere, nu prin declaratii de razboi. Ca oricum, la mai mult decat declaratii timide de raboi n-ar ajunge niciodata Giana cu Stancu. Nu ca molateca Capitaneasa (sic) ar fi scos vreodata sabia impotriva dusmanului politic, fiindca stie ca reactia pe care o va obtine de la acesta nu va fi una de teama, ci aceea de amuzament.

Cert este ca e prea tarziu acum pentru regrete, in ceea ce-l priveste pe Piticul democrat, liber-schimbist, care este ba social, ba liberal, dupa cum bate vantul Puterii. El a dezertat din tabara PSD, unde nu-i mai batea vantul in panze, in cea a PDL, unde avea senzatia ca-i va  sufla puternic din spate  Eugen Badalan, general trecut in rezerva si pe linie profesionala si pe cea politica, dar care-si pregateste o revenire furtunoasa. Balcan, care stie cum e sa fii mare si tare, sufera sa fie mic, pitic si a sperat s-si vada implinit visul de-a candida pentru primaria municipiului, pe care are impresia ca o poate castiga, numai sa reuseasca sa intre in cursa.La PSD nu i-a iesit pasienta si a fost tras pe dreapta pe ultima suta de metri, pentru ca era clar ca Piticu nu mai este ce-a fost odata, iar audienta la electorat demult i s-a micsorat . El are insa impresia ca a fost lucrat pe la spate, pentru a fi impiedicat sa iasa in fata si sa se detaseze de gloata candidatilor, iesind castigator in cursa care s-ar fi oprit in biroul ocupat acum, samavolnic – crede Balcan-  de Simionescu. Cert e ca, dupa ce Stancu i-a dat peste mana, inainte de inscrierea candidatilor, Balcan a decis sa-si caute dreptatea si functia in alta parte, asa incat a pus ochii pe PDL. Initial, el s-a dat mare scula pe bascula, autoapreciindu-se drept o achizitie valoroasa si a declarat sus si tare ca se inscrie la democrat-liberali cu trei conditii: 1. daca i se garanteaza ca va fi candidatul acestora la alegerile pentru primarie din 2012; 2. daca Giana Patrascu va fi inlocuita din functia de sefa peste democrat-liberalii braileni;3. daca  “veneticul” Constantin Dumitriu nu va fi pus in locul acesteia.

Piticu’,  ce isi vedea actiunile crescand de la o zi la alta, dupa ce s-a alaturat grupului PDL din Parlament, a recunoscut, modest, ca n-ar exclude posibilitatea ca el insusi sa-i ia locul Gianei, daca partidul i-o va cere, evident. Au fost suficiente cateva zile, pentru ca lui Balcan sa-i vina mintea la cap si sa mai lase din pretentii, dupa ce unii binevoitori din PDL i-au explicat ca autoevaluarea facuta este mult peste valoarea de piata. Astfel, Piticu’ si-a dat seama subit ca Dumitriu nu este chiar un venetic, ci e baiat bun, brailean de-al nostru, pe-al carui tata il cunoaste si-l stimeaza. In plus, el a cam renuntat si la pretentia de a candida la Primarie si a batut palma cu Eugen Badalan – care, deocamdata , cel putin, n-are nici o calitate, ca sa faca promisiuni in numele organizatiei PDL Braila – si Constantin Dumitriu – care n-are deocamdata nici o calitate (in PDL Braila) -, pentru un nou mandat de parlamentar in 2012. Cea de-a treia conditie, cea legata de schimbarea Gianei, a fost singura acceptata, mai ales ca este obiectivul de etapa si al celor doi sustinatori ai lui Balcan. ( Alice din Tara piticilor)

Comentarii

comentariu

About the Author

-