Published On: joi, Apr 15th, 2010

AMBASADA SUA FINALIZEAZA STRUCTURA NOULUI SAU SEDIU

Share This
Tags

Ambasadorul SUA, Mark H. Gitenstein a turnat astăzi ultima  şapă de beton la structura noii clădiri a Ambasadei SUA din Băneasa şi a mulţumit muncitorilor români care au lucrat la construcţie. La  ceremonie a participat şi Cosmin Onisii, director la Direcţia SUA şi Canada din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasadorul SUA le-a mulţumit celor 400 de muncitori români „care ne ajută să construim noua clădire a ambasadei, o clădire ce respectă cele mai înalte standarde de eficienţă energetică. Acest proiect a fost realizat cu materiale româneşti, de către muncitori români.”

La acest proiect au fost investite până în prezent peste 600.000 de ore de muncă fără a se înregistra niciun accident de muncă. Lucrările de construcţie au început în luna iunie, 2009, inaugurarea complexului ambasadei fiind programată pentru vara anului 2011. Clădirea are 18 metri înălţime, 3 nivele şi o suprafaţă de 10.000 m². La ridicarea construcţiei s-au folosit 15.000 m³ de beton. Se estimează că proiectul de construcţie va aduce economiei româneşti 60-80 de milioane de dolari.

În conformitate cu legea americană, contractul pentru proiectarea şi construcţia noului complex a fost acordat unei companii americane, American International Contractors (AICI-sp) – Special Projects, în septembrie 2008. Printre firmele româneşti de construcţii ale căror servicii au fost contractate de AICI-sp şi care lucrează la proiect, se numără Bog’Art, Sommering, Apolodor, CamServ, Master Build, Green Shop, Alusystem, NM Construct, Lafarge, Schindler-Romania şi Meva.

Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari.

Prin sediile de ambasade construite în întreaga lume, Departamentul de Stat al SUA este lider în proiectarea şi construirea de clădiri eficiente energetic. Ambasada SUA le-a solicitat companiilor de construcţie româneşti să garanteze că noul complex respectă normele stricte impuse de către U.S. Green Building Council prin programul de certificare Leadership in Energy and Environmental Design.

Proiectul noului sediu al ambasadei integrează tehnologii inovatoare în ceea ce priveşte reducerea consumului de apă, optimizarea eficienţei energetice, managementul materialelor de construcţie şi al deşeurilor şi crearea de spaţii verzi deschise menite să reducă emisiile de căldură. Firmele de construcţie vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maximum lumina naturală. În interior vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două nivele, iar sediul este amplasat lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.

Asa va arata noul sediu al Abasadei SUA

Comentarii

comentariu

About the Author

-