Published On: vin, Apr 16th, 2010

59 kg de peste confiscat de politistii de frontiera braileni în perioada de prohibitie

Share This
Tags

Ieri, echipele din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila aflate în misiune zona de competenta, au depistat 6 cetateni români care desfasurau activitati de pescuit comercial, în perioada de prohibitie, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera Braila.

Astfel, la ora 04.00, în zona km.flv.208 si 202, malul stâng al Dunarii, D.E.(38 ani) si C.N.(43 ani), respectiv C.R.(21 ani) si R.S.(21 ani), toti domiciliati în localitatea Tufesti, judetul Braila, au fost depistati de politistii de frontiera braileni în timp ce desfasurau activitati de pescuit comercial folosind o plasa de pescuit tip monofilament si o plasa din ata. Pâna în momentul depistarii, cei patru cetateni români capturasera cantitatea de 30, respectiv 22 kg.de peste, specia scrumbie.

La km.flv.200, o alta echipa P.F.R. a depistat, pe S.M.(53 ani) si J.S.(48 ani), domiciliati în localitatea Gropeni, judetul Braila care, cu ajutorul unei plase tip monofilament  capturasera, pâna în momentul depistarii, cantitatea de 7 kg. de peste, specia scrumbie.

Plasele au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor, iar pestele a fost predat pentru valorificare, conform legii, unei societati comerciale de profil din municipiul Braila.

Celor în cauza le-au fost întocmite lucrari penale pentru ”desfasurarea activitatilor de pescuit comercial în perioada de prohibitie” prevazuta si pedepsita de O.U.G.23/2008, urmând a fi înaintate parchetelor competente teritorial.

Comentarii

comentariu

About the Author

-