Published On: lun, Mar 22nd, 2010

Urca sau coboara?

Share This
Tags

Disparitia senatorului Constantin Sever Cibu din scaunul de presedinte, interimar de vreo doi ani, al filialei brailene a Partidului National Liberal a ascutit lupta pentru sefia partidului din strada Eminescu, la aceasta ora aflandu-se in cursa doi candidati, Catalin Boboc si Vasile Dogarescu, practic o lupta intre municipiu si judet.

Revenind insa la Cibu, rolul sau nu a ramas doar unul de fatada, fostul lider liberal fiind implicat in sustinerea lui Dogarescu, ca un fel de actiune de pedepsire a lui Catalin Boboc, ajuns reprezentant zonal fara voia si peste capul senatorului, dar cu mult sprijin din partea deputatei galben-albastre de Braila. Calculele hartiei arata ca lupta se da cu sanse egale si ca balanta poate fi inclinata decisiv cu doar citeva zile sau ore inaintea scrutinului din 8 mai ac.

Daca Boboc pierde si castiga Dogarescu este, practic, o victorie a lui Cibu, dar, oare, ce ar face acesta fiind in spatele cuiva mai mult decat a facut fiind presedinte? Daca pierde Dogarescu, Cibu se poate gandi serios la plecarea din PNL, mai degraba catre grupul independentilor decat catre PDL, un partid pe care l-a refuzat la alegerile locale din 2008 cand Gabriel Sandu, actualul ministru, i-a propus sa candideze din partea partidului cu un singur trandafir si, mai nou, fara cratima.

Prin urmare, alegerile, dar mai ales jocurile de culise, stabilesc mersul lui Cibu. Va urca sau va cobori? Alegerile ii vor stabili din nou soarta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-