Published On: lun, Mar 29th, 2010

Cazul tanarului ucis de politisti – prezentat intr-un raport american privind drepturile omului

Share This
Tags

Intr-un comunicat de presa publicat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, este prezentat Raportul anual privind practicile in domeniul Drepturilor Omului 2009 pentru Romania.

“Au fost semnalate din nou abuzuri ale politiei si jandarmeriei asupra detinutilor si a romilor. Conditiile din penitenciare au ramas deficitare. Sistemul juridic nu a dat dovada de obiectivitate si a fost in unele cazuri influentat de politic. Legea restrictiva a cultelor a continuat sa limiteze libertatea religioasa. Ritmul procesului de retrocedare a ramas extrem de lent, iar guvernul nu a luat masuri efective in vederea retrocedarii bisericilor greco-catolice confiscate de guvernul comunist in 1948. Coruptia la nivel guvernamental a ramas o problema larg raspandita. Au fost semnalate, in continuare, cazuri de violenta impotriva femeilor si de discriminare a acestora, precum si cazuri de copii abuzati. Au fost traficate persoane in scopuri de munca fortata, exploatare sexuala,  si cersetorie fortata. Au existat de asemenea cazuri de neglijare si asistenta inadecvata acordata persoanelor cu dizabilitati. Discriminarea extinsa si actele ocazionale de violenta impotriva romilor au continuat sa constituie o problema. Homosexualii, lesbienele, bisexualii si transsexualii s-au confruntat, in continuare, cu discriminarea societatii. Discriminarea persoanelor bolnave de HIV/SIDA (in special a copiilor) a reprezentat in continuare o problema”, se arata in Raport.

De asemenea, la capitolul “Respectarea drepturilor omului”, Sectiunea 1: respectarea integritatii persoanei, inclusiv de a nu fi supusa la privare arbitrara sau ilegala de viata” este citat cazul a doi romani ucisi de politisti, Ciprian Musat din Galati, “pentru ca asculta muzica prea tare” si Sorin Parvu, “care a fost confundat cu un criminal”.

“In data de 26 decembrie, un ofiter de politie din Bucuresti l-a impuscat pe Sorin Parvu in Braila, pe care l-a confundat cu un criminal. Parvu a decedat a doua zi. Ofiterul de politie se afla sub ancheta”, se precizeaza in raportul remis de Ambasada SUA la Bucuresti.

Reamintim cititorilor nostri informatia, prezentata in exclusivitate de infobraila.ro, potrivit careia tatal si sotia lui Sorin Parvu sunt decisi sa isi “dea foc in fata lui Basescu”, daca autoritatile continua sa se miste cu viteza melcului in finalizarea anchetei imprejurarilor in care si-a pierdut viata Parvu si stabilirea vinovatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-